final logo 11.06.13

kythira beaches P8060055Αν το θέμα παραλία είναι για σας υψίστης σημασίας για τις διακοπές σας, τότε έχετε πραγματικά επιλέξει έναν από τους πιο ιδανικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Εξοπλιστείτε με χάρτη, γεμίστε το ρεζερβουάρ σας και μη χάνετε χρόνο. Εμείς απλά σας τις παρουσιάζουμε!

Καλαδί
Σήμα κατατεθέν των Κυθήρων, η πιο δημοφιλής και για πολλούς η καλύτερη παραλία του νησιού. Με γαλαζοπράσινα καθαρά νερά, βότσαλο και άμμο σε μερικά σημεία. Οι τρεις κολπίσκοι με τις σπηλιές και τα βράχια για βουτιές και ο μεγάλος βράχος μέσα στη θάλασσα που σχηματίζει στοά, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’αυτό πριν κατεβείτε τα 129 σκαλιά, έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Βρίσκεται δίπλα από την Παλαιόπολη.

Μελιδόνι
Θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται νότια του νησιού σε έναν ωραιότατο όρμο και έχει θέα στο νησί της Χύτρας. Με ψιλό βότσαλο, κόκκινη άμμο και κρυστάλλινα νερά. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και σνακ μπαρ. Η πρόσβαση γίνεται μετά το χωριό Δρυμώνας, από έναν σχετικά δύσκολο χωματόδρομο.

Χαλκός
Φημισμένη και κοσμοπολίτικη παραλία. Οργανωμένη με ψιλή άμμο, ψιλό βότσαλο και καθαρά καταγάλανα νερά. Ο κόλπος στον οποίο βρίσκεται, περιβάλλεται από βράχια που σχηματίζουν σπηλιές. Το τοπίο συμπληρώνει η θέα στη Χύτρα. Είναι η νοτιότερη παραλία του νησιού και βρίσκεται κοντά στο χωριό Κάλαμος.

Κομπονάδα
Μεγάλη παραλία ανάμεσα στο Καλαδί και τη Φυρή Άμμο, στην κατάληξη ενός φαραγγιού. Με καταγάλανα νερά και λευκή άμμο, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της γνώρισμα, είναι τα μεγάλα λευκά βότσαλα. Δεν είναι οργανωμένη και συνήθως είναι ήσυχη κι ερημική.

Αγία Πελαγία
Παραλία μεγάλου μήκους στο ομώνυμο χωριό και παλιό λιμάνι. Οργανωμένη και πολυσύχναστη με ψιλό βότσαλο και άμμο. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά καφέ, εστιατόρια και μαγαζιά.

Φυρή Άμμος-Αγία Πελαγία
Με κόκκινη άμμο και βότσαλα κοντά στο χωριό της Αγίας Πελαγίας. Ιδιαίτερα προσφιλής στους ντόπιους, σας οδηγεί εκεί ο κόκκινος χωματόδρομος νότια από το χωριό της Αγίας Πελαγίας.

Λορέντζου
Μη οργανωμένη αλλά ήσυχη και ερημική παραλία με πεντακάθαρα νερά, άμμο και βότσαλο, Βρίσκεται κοντά στην Αγία Πελαγία, ανάμεσα στην Φυρρή άμμο και την Κακιά Λαγκάδα.

Καλαμίτσι
Ερημική μικρή παραλία, με ψιλό βότσαλο και άμμο κάτω από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Βρίσκεται κοντά στην Αγία Πελαγία.

Κακιά Λαγκάδα
Μεγάλη και βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία. Οργανωμένη με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Αγία Πελαγία μετά την παραλία Λορέντζου.

Πλατειά Άμμος
Με βότσαλο και άμμο η παραλία του βορειότερου χωριού των Κυθήρων και με μοναδική θέα στις πελοποννησιακές ακτές. Η δύση του ήλιου προσφέρει καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Διακόφτι
Απέναντι από το κύριο λιμάνι των Κυθήρων με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και λευκή ψιλή άμμο. Από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, ιδανική για οικογένειες και μικρά παιδιά.
Στα ανοιχτά θα δείτε και το ναυάγιο που έγινε πριν από λίγα χρόνια και έχει παραμείνει ως αξιοθέατο του νησιού.

Καψάλι
Μεγάλη και οργανωμένη παραλία στο κοσμοπολίτικο και γραφικό χωριό των Κυθήρων. Πολυσύχναστη με άμμο, βότσαλο και ρηχά νερά. Εδώ θα κολυμπήσετε με θέα το ενετικό κάστρο της Χώρας και τη βραχονησίδα της Χύτρας. Επίσης με κάποιο από τα θαλάσσιο ποδήλατα που νοικιάζονται, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διπλανή πανέμορφη παραλία του Σπαραγαρίου.

Παλαιόπολη
Η μεγαλύτερη  παραλία του νησιού, οργανωμένη με ψιλό βότσαλο και άμμο. Προσφέρεται για θαλάσσιες δραστηριότητες και βρίσκεται ανάμεσα στον Αυλαίμονα και τον οικισμό της Σκάνδειας.

Καλάμι
Μία από τις κρυφές παραλίες του νησιού, αλλά με δύσκολη πρόσβαση, καθώς γίνεται μετά από πεζοπορία αλλά και καταρρίχηση 20 περίπου λεπτών από το μοναστήρι Παναγίας Ορφανής που βρίσκεται κοντά στο Μυλοπόταμο.
Με καταγάλανα βαθιά νερά, με βράχους και σπηλιές πίσω σου και δυο κανόνια στο βυθό σε απόσταση δέκα μέτρων από την ακτή.

Λιμιώνας
Μικρή αμμουδερή παραλία στον όρμο που σχηματίζεται στο γραφικό ψαροχώρι. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά λειτουργεί μια καντίνα. Θα δείτε και μερικά παραδοσιακά σπιτάκια για τις βάρκες των ψαράδων. Στο Λιμιώνα θα φτάσετε μετά από μία όμορφη διαδρομή, ακολουθώντας το δρόμο μετά το Μυλοπόταμο.

Φυρρή Άμμος-Κάλαμος
Μεγάλη σε έκταση και όμορφη παραλία, κοντά στο χωριό Κάλαμος. Με κοκκινωπή άμμο και βότσαλα. Βραβευμένη στο παρελθόν για την καθαρότητα των νερών της. Λειτουργεί καντίνα και υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Λυκοδήμου
Παραλία όχι τόσο γνωστή για τα νερά της, όσο για τα ηλιοβασιλέματά της. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού μετά το χωριό Λογοθετιάνικα. Η παραλία με άμμο και βότσαλο, ενώ ο μεγάλος βράχος πίσω της χαρίζει υπέροχα χρώματα και στιγμές την ώρα που δύει ο ήλιος.

Βλυχάδα
Απομονωμένη, ήρεμη και μικρή παραλία με βαθιά νερά. Βρίσκεται ανάμεσα στο Καλαδί και την Κομπονάδα. Η πρόσβαση γίνεται είτε μετά από ένα δύσβατο χωματόδρομο είτε με σκάφος.

Άγιος Νικόλαος
Μετά την Πλατειά Άμμο, ήρεμη και απομονωμένη παραλία, κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και το Φάρο του Μουδαρίου. Ωραία αμμουδιά με υπέροχο βυθό και πεντακάθαρα νερά. Θα κολυμπήσετε αγναντεύοντας την Ελαφόνησο.

Φούρνοι
Υπέροχος κόλπος με καθαρά κρυστάλλινα νερά και βότσαλο κοντά στον Καραβά. Η παραλία είναι οργανωμένη, συνήθως ήσυχη και μία από τις πιο γραφικές του νησιού.

Αβλέμονας
Μπορεί να μην έχει παραλία, αλλά μπορείτε να ρίξετε μια βουτιά από τα βράχια, στο γραφικό λιμανάκι του Αβλέμονα.

Φελώτη
Πρόκειται για μια μικρή και ερημική παραλία με ψιλό βότσαλο και άμμο. Σε σπήλαιο που βρίσκεται στην παραλία, υπάρχει το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας. Η πρόσβαση γίνεται από σχετικά δύσκολο χωματόδρομο, εντυπωσιακής όμως διαδρομής, που ξεκινάει από τη Χώρα.

Οχέλες-Λυγιές-Δίπορτο
Πρόκειται για συνεχόμενες παραλίες δυσπρόσιτες από το δρόμο, ερημικές και άγριας ομορφιάς. Το τοπίο συνθέτουν απόκρημνα βράχια και μεγάλες πέτρινες πλάκες, γκρίζα βότσαλα, γαλάζια νερά και εντυπωσιακός βυθός.
Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο κατευθυνόμενοι για τον Καραβά και από το σημείο που θα αφήσετε το όχημά σας, θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου ένα χιλιόμετρο. Ιδανικές παραλίες για τους λάτρεις της άγριας φύσης και της περιπέτειας.

Κυριακουλού (Μόνο με βάρκα)
Απομονωμένη μικρή και ερημική παραλία ανάμεσα στο Χαλκό και το Καψάλι. Με ψιλό λευκό βότσαλο, πράσινα βαθιά και κρύα νερά.

Άγιος Ελευθέριος
Μικρή και ερημική παραλία με τεράστιους βράχους γύρω της, που δίνουν μια άγρια ομορφιά στο τοπίο. Βρίσκεται στα δυτικά μετά τα Λογοθετιάνικα και είναι ιδανική για να απολαύσετε ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα.